Peste 5000 de elevi primesc bursa

Hila Ovidiu

Peste cinci mii de elevi sibieni vor primi burse de performanta, studiu sau sociale. Proiectul de hotarare a fost votat in unanimitate de catre consilierii locali. Numai ca pentru a face rost de bani va fi nevoie de o rectificare bugetara. Motivul? Schimbarile legislative. Initial doar putin peste 700 de copii ar fi trebuit sa primeasca acesti bani.

De la 766 de burse de merit pe care Primaria Sibiu era obligata initial sa le acorde conform legii s-a ajuns dupa noile modificari legislative la mai bine de 5200 beneficiari ai acestor bani. Si asta pentru ca s-a cerut ca elevii cu medii de peste 8.50 sa primeasca acesti bani. Pentru a acorda bursele numarului actual de beneficiari municipalitatea sibiana are nevoie de o rectificare bugetara. Aceasta se va face in luna iunie a acestui an.  Este vorba despre mai bine de un milion de lei , bani care vor trebui sa ajunga in bugetul destinat educatiei. Platile vor fi facute retroactiv incepand cu luna ianuarie a acestui an. Subiectul a creat ceva discutii in sedinta Consiliului Local ce a avut loc la finele acestei saptamani. Toti consilierii au fost insa de acord cu faptul ca elevii cu rezultate bune la invatatura merita remunerati asa ca proiectul de hotarare a fost votat in unanimitate. Elevii vor primi intre 25 si 40 de lei lunar in functie de tipul de bursa de care beneficiaza. Astfel, cei performanti se vor bucura de 40 de lei lunar, cei cu bursa de merit vor beneficia de 35 de lei lunar, cei cu bursa de studiu de 30 de lei pe luna iar cei cu bursa sociala vor primi cate 25 de lei. Bursele vor fi acordate in baza hotarare consiliului din aceasta saptamana doar pana la finele anului. Incepand cu 2013 ramane de vazut daca reprezentantii consiliului de la momentul respectiv vor mai decide sau nu sa acorde acesti bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amenzi pe legea picnicului

Se anunta amenzi drastice pentru cei care ies la iarba verde si nu respecta legea picnicului. Desi nu au fost amenajate spatii speciale pentru gratare, Comisarii de la garda de mediu spun ca sibienii sunt obligati sa curete locul la plecare si sa nu polueze apa din rauri. Deschiderea sezonului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro