Peste 50 de euro metrul patrat de teren in Cartierul Tineretului

Hila Ovidiu

Consilierii locali decid miercuri pretul pentru vanzarea terenurilor din Cartierul Tineretului. A fost propusa o suma de 52,68 de euro pe metrul patrat, suma la care se adauga si TVA. Beneficiarii terenurilor nu sunt insa obligati deocamdata sa achizitioneze pamantul de sub casele pe care si le-au construit. Majoritatea terenurilor au fost date tinerilor cu titlul de folosinta gratuita.

Cei care au primit in anii trecuti terenuri pentru a-si construi locuinte in Cartierul Tineretului au de anul viitor ocazia de a deveni proprietarii pamantului de sub casa. Reprezentantii municipalitatii spun ca si anul viitor valoarea metrului patrat de teren in acest cartier va ramane tot la pretul din cursul anului 2017. La aceasta suma pe metrul patrat se adauga si taxa de valoare adaugata. Desi pare scump pretul metrului patrat a fost in continua scadere in ultimii ani. Reamintim faptul ca in primul an in care s-a permis vanzarea terenurilor pretul pe metrul patrat a fost de 100 de euro. Primele terenuri au fost date in folosinta gratuita tinerilor care isi depusesera dosarele in anul 2004. Pretul nu este stabilit de catre municipalitate ci de catre un evaluator specializat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Romanii striga, legiuitorii nu aud...

Magistratii au protestat marti impotriva modificarii legilor justitiei. Sibienii li s-au alaturat la orele pranzului intr-un nou flashmob in fata sediului PSD. In ciuda protestelor din intreaga tara parlamentarii au votat marti prima lege a Justitiei, cea privitoare la Statutul Magistratilor. Magistratii sibieni si-au intrerupt activitatea incepand cu ora 11.30. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro