Peste 26 de mii de sibieni sufera de diabet in judetul Sibiu

A crescut numarul de cazuri de diabet zaharat in judetul Sibiu.  Fata de 2016 spre exemplu numarul a crescut cu pana la 1300 de cazuri. La momentul de fata in judetul Sibiu sunt inregistrate peste 26.500 de cazuri de diabet zaharat. In aproape 5 mii de diagnostice vorbim despre dependenta de insulina.

Diabetul zaharat este o boala care apare atunci cand organismul uman nu poate dolosi glucidele obtinute din alimentatie. De fiecare data la aparitia diabetului sta lipsa productiei de insulina din partea ficatului. La momentul de fata in judetul nostru sunt diagnosticati cu diabet peste 26.000 de sibieni, cifra in crestere fata de anii anteriori.

In urma cu doi ani spre exemplu in judet erau inregistrati un numar de 25.286 de pacienti diagnosticati cu diabet. Dintre acestia mai putin de 4400 erau insa dependenti de insulina. La momentul de fata numarul acestora se apropie de 4600.

Cel putin in tara noastra exista credinta conform careia consumul de dulciuri sau alimente care contin mult zahar duc la aparitia diabetului. Studiile realizate de-a lungul timpului arata insa printre factorii care duc la aparitia diabetului zaharat se numara stressul , sedentarismul sau greutatea corporala excesiva.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS