Peste 2000 de muscati de capuse

Hila Ovidiu

Sibiul ramane in continuare in varful piramidei cand vine vorba de invazia capuselor. Din luna martie si pana la ora actuala mai bine de 2000 de oameni au fost intepati de aceste insecte. Cei mai multi muscati au fost in luna iulie.

Au iesit la gratare, la drumetii montane, sau pur si simplu la o simpla plibare in parc si au cazut rada capuselor. Vorbim despre cateva mii de sibieni care au cazut prada acestor insecte.De la inceputul anului si pana in momentul de fata 2060 de oameni au fost intepati de capuse. Cei mai multi dintre acestia au cazut prada insectelor in lunile mai, iunie si iulie. Medicii se tem ca incepand cu luna septembrie cand larvele de capuse ajung la maturitate numarul celor care ar putea fi intepati va creste din nou. Pana la ora actuala aproximativ 100 de persoane muscate de capuse au fost diagnosticate cu boala Lyme. Pentru a preveni astfel de incidente specialistii spun sa ne luam masuri de protectie prin folosirea repelentilor si purtarea de haine care sa acopere cea mai mare parte a corpului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ajutor guvernamental pentru agricultori

Masuri active urgente pentru sprijinirea fermierilor si agricultorilor. Asta doreste seful de la Agricultura, Daniel Constantin. Ministrul aflat vineri la Sibiu a declarat ca pentru sectorul pe care il conduce au fost facute rectificari bugetare in incercarea de a sprijini programele de dezvoltare rurala care au avut cel mai mare […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro