Peste 2 mii de viroze in ultima saptamana

In ciuda vremii cu temperaturi specifice mijlocului de primavara si nicidecum sfarsitului de toamna, mai bine de 2 mii de sibieni s-au ales cu infectii respiratorii. A fost raportata si o noua suspiciune de gripa. De la inceputul sezonului si pana in prezent medicii de familie au anuntat 5 suspiciuni de gripa insa nu a fost vorba despre cazuri grave care sa necesite internare sau prelevare de probe in vederea confirmarii cu laboratorul.

Mai bine de 2 mii de sibieni au suferit in ultima saptamana din cauza infectiilor respiratorii. Lor li s-au adaugat peste 300 de pacienti diagnosticati cu pneumonie. In ambele situatii cei mai afectati au fost sibienii cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani.

La cestea se adauga si o suspiciune de gripa. Forma de boala a fost insa una usoara. Medicii spun ca de la inceputul sezonului si pana in prezent au fost diagnosticati cu suspiciune de gripa 5 pacienti. De la niciunul nu s-a recoltat insa proba in vederea confirmarii cu laboratorul.

Pentru protectia sanatatii medicii le recomanda sibienilor sa consume fructe si legume, sa isi adapteze tinutele la vremea de afara si sa se vaccineze impotriva gripei.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS