Peste 100 de sectii la Sibiu

Hila Ovidiu

Au inceput pregatirile pentru alegeri. In municipiul Sibiu s-au delimitat deja sectiile de votare si s-a trecut la actualizarea registrului electoral. Au fost stabilite si spatiile de amplasare a afisajelor electorale. Primul tur al prezidentialelor va avea loc in luna noiembrie.

indexIn orasul resedinta de judet sibienii vor putea vota in una dintre cele 105 sectii de votare care vor fi amenajate in institutii publice. Dincolo de scoli si gradinite vor mai exista cate o sectie de vot sau chiar mai multe in Casa Corpului Didactic, Clubul Sportiv Scolar Sibiu, Palatul Copiilor, Facultatea de Inginerie si bineinteles statiunea Paltinis. Pentru a afla la ce sectie trebuie sa voteze sibienii pot accesa site-ul municipalitatii sau pot consulta publicatiile afisate la sediul vechi al Primariei. In acest moment municipalitatea lucreaza la actualizarea Registrului Electoral Permanent. Vor fi scoase de pe listele electorale persoanele decedate, cele care si-au pierdut dreptul de vot in urma vreunei condamnari penale sau in urma pierderii capacitatii de exercitiu. Vor fi adaugate pe liste persoanele care implinesc pana in ziua alegerilor varsta majoratului. In prezent aproape 144 de mii de sibieni au drept de vot doar in municipiu. Pentru candidatii la prima functie in stat au fost amenajate 20 de panouri pentru afisaj electoral. Cei care vor lipi afise electorale in alte spatii decat cele delimitate legal vor fi amendati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Artisti sibieni pe simezele salii de expozitii Constantin Brancusi

Complexul National Muzeral Astra a prezentat marti artistii de valoare ai Sibiului la Bucuresti. Expozitia prezentata la Palatul Parlamentului este realizata de catre Geranina Ionescu, restaurator pictura la Muzeul Astra. Scopul actiunii este acela de a promova arta plastica sibiana. Expozitia a fost intitulata sugestiv “Artisti sibieni pe simezele salii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro