Pesta porcina face ravagii in 12 judete

Hila Ovidiu

Pesta porcina continua sa faca ravagii in tara noastra! Pana la momentul de fata au fost raportate aproape 900 de focare in 12 judete. Din fericire pana acum judetul Sibiu nu a fost atins de aceasta molima.

Reprezentantii ANSVSA spun ca, de la confirmarea virusului in tara noastra si pana in prezent pesta porcina s-a extins in 2017 localitati din 12 judete si numara aproape 900 de focare. In incercarea de a stopa molima au fost ucisi aproape 233 de mii de porci. Raportarile pe judete arata ca in Satu Mare sunt 7 focare in gospodarii si 10 cazuri la mistret, in Bihor sunt 28 de focare, in Salaj 4 insa pana la momentul de fata numai la mistreti, in Tulcea sunt 551 de focare in gospodarii, unul la o exploatatie comerciala, 5 la exploatatii industriale, un focar intr-un abator si 34 de cazuri la mistreti. In Braila sunt 60 de focare la populatie si 6 in exploatatii comerciale, in Constanta 67 de focare iar in Ialomita alte 111. Au mai fost raportate, in gospodarii, 9 focare in Galati, 7 in Ilfov, 41 in Calarasi, 3 in Buzau si un focar in Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Politistii rutieri anunta razii in tot judetul

Atentie, soferi! Se anunta inca un weekend cu razii rutiere! Politistii le-au pus gand rau celor care consuma alcool la volan, calca prea tare pedala de acceleratie sau se angajeaza in depasiri neregulamentare. Actiunile vin dupa ce s-a constatat o crestere a numarului de accidente rutiere in ultimele luni. Politistii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro