Personalul medical, prioritar la vaccinarea impotriva gripei

stiri redactie

|A inceput campania de vaccinare impotriva gripei! Primii care vor fi imunizati sunt angajatii spitalelor si unitatilor de ingrijire sociala. In judetul Sibiu au fost repartizate intr-o prima faza 900 de doze de ser imunizant. La nivel national s-au achizitionat pentru sezonul epidemic 2019-2020 1,5 milioane de doze de ser antigripal.

Pentru judetul nostru Directia de Sanatate Publica a cerut un numar de 37.755 de doze insa repartizate au fost doar 26.800. Experienta anilor trecuti arata insa ca in situatia in care numarul vaccinurilor este insuficient se vor face suplimentari de cantitati.

Pot beneficia gratuit de imunizare impotriva gripei femeile insarcinate, bolnavii cronici, copiii si batranii institutionalizati, medicii si cei care lucreaza in spitale, centre de permanenta ori institutii de ocrotire sociala dar si persoanele care au depasit varsta de 65 de ani.

La nivel national, pana la momentul de fata, producatorul a livrat 50 de mii de doze care au fost impartite tuturor judetelor. Restul cantitatii de ser imunizant va fi livrata din a doua parte a lunii viitoare astfel incat medicii de familie sa inceapa vaccinarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident mortal pe Alba Iulia

Final tragic pentru un tanar in varsta de 19 ani implicat intr-un accident de masina produs in cursul noptii dinspre luni spre marti pe soseaua Alba Iulia din Sibiu. baiatul nu a mai avut nicio sansa dupa ce masina in care se afla s-a izbit violent de un stalp incolacindu-se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro