Pensionarii isi primesc banii inapoi prin HG

Guvernul Romaniei a aprobat prin Ordonanta de Urgenta restituirea sumelor retinute pensionarilor. Este vorba despre banii cu titlu de asigurari sociale de sanatate, din perioada 1 ianuarie 2011 – aprilie 2012.

Masura retinerii contributilor de asigurari sociale de sanatate datorata de pensionari, a fost aplicata numai asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei.

Datorita modului de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate potrivit Legii nr. 95/2006, un numar mare de pensionari s-au adresat instantelor de judecata solicitand restituirea sumelor reprezentand contributiile de asigurari sociale de sanatate, retinute in perioada 1 ianuarie 2011- aprilie 2012, blocand activitatea acestora. Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a precizat ca pensionarii trebuie sa stie ca aceasta restituire se va face automat prin talonul de pensii. Pensionarii nu trebuie sa depuna nici o cerere, nu trebuie sa mearga la tribunal si nici la Casa de Pensii pentru a depune cereri de restituire.

 

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS