Pe urmele infractorilor cibernetici

Hila Ovidiu

Descinderi la Sibiu, Teleorman, Valcea si Prahova. Politistii SCCO si procurorii DIICOT au vizat o grupare infractionala specializata pe fraude informatice. Hakerii spargeau conturi on-line pe care le foloseau ulterior pentru licitatii fictive in mediul virtual.

internetDescinderile au fost coordonate de catre politistii din Teleorman. Au fost vizate 17 persoane. 10 dintre acestea au fost ridicate din Sibiu, iar restul din Teleroman, Valcea si Prahova. Oamenii legii aveau informatii conform carora in perioada 2013-2015 tinerii ar fi accesat fara drept conturile on-line ale altor persoane si le-ar fi folosit ulterior pentru ogranizarea de licitatii fictive obtinand astfel sume colosale de bani. Foloasele financiare obtinute fraudulos din conturile victimelor erau ulterior trimise prin servicii de transfer rapid de bani pe numele complicilor. Cei din urma se si grabeau sa retraga banii de la banca. Alti membri ai gruparii au utilizat instrumente de plata electronica fara consimtamantul titularilor. In timpul perchezitiilor politistii au mai ridicat si 11 sisteme informatice si mai multe hard-uri externe, despre care se banuieste ca erau folosite in activitatea infractionala a gruparii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

8 Martie sarbatorit de catre doamnele de varsta a treia

Doamnele de varsta a treia au sarbatorit mai devreme ziua de 8 martie. Acestea s-au strans la Casa Armatei unde au participat la o petrecere pe cinste. Sarbatoritele au fost doamne cu varste intrre 70 si 100 de ani!. Au trecut de multa vreme de prima tinerete, ba chiar si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro