Paza buna trece primejdia rea

Hila Ovidiu

Aveti grija pe cine lasati sa va intre in casa!!! nu de putine ori s-a intamplat ca cei care le-au batut la usa sibienilor sub diferite pretexte sa fie hoti de profesie. Politistii va invata cum sa va feriti de astfel de infractori.

furtAu apus vremurile cand hotii urcau prin copaci, sareau in balcon si de acolo intrau sa fure din casele oamenilor. Metodele hotilor s-au modernizat. Acum bat la usa imbracati in salopeta, spun ca sunt de la apa, gaz, curent sau internet si ne vorbesc atat de mieros incat ne fac si pe cei mai iscusiti cunoscatori de oameni dintre noi sa ii poftim binevoitori in casele noastre pentru a ne salva chipurile de niste probleme in esenta inexistente. Cel mai usor de “raierit”sunt varstnicii. Si asta pentru ca, fara sa vrea sunt vulnerabili in fata metodelor moderne. Pe vremea cand erau ei tineri contoarele erau in casa si trebuiau citite si verificate lunar de catre angajati abilitati. Dotati cu bun simt, dar si cu simtul vechilor practici, batranii deschid larg usa oricui apasa soneria. Din nefericire printre cei care le trec pragul se numara si infractori feroce. Pentru a preveni astfel de situatii traumatizante politistii ne dau cateva sfaturi. Nu deschideti oricui usa, este cel mai important dintre ele!!!Au fost cazuri cand hotii s-au multumit sa fure lucruri marunte care le-au picat in mana sau sume de bani. Au fost insa si situatii in care infractorii au trecut la intimidare, amenintare si violenta pentru a obtine bunurile sau banii pe care batranii ii aveau in casa. De-a lungul vremii hotii s-au dat falsi functionari de la casa de pensii si anuntau chipurile oamenii ca le-a fost marita pensia, fie s-au dat drept curieri cu totii au facut un singur lucru: au furat, iar in cele mai multe cazuri pagubitii si-au dat seama mult prea tarziu ce li s-a intamplat de fapt. Politistii spun ca in situatia in care oricine este interpelat de astfel de indivizi sa nu li se permita sub nicio forma acestora accesul in locuinta decat dupa ce s-au asigurat in prealabil de veridicitatea argumentelor folosite de acestia. Este bine sa stiti faptul ca, un angajat, indiferent de firma pe care o reprezinta trebuie sa detina un ecuson pe care sa fie trecuta sigla firmei, fotografia si numele reprezentantului. La acestea inainte de a le permite accesul in casa puteti cere un act de identitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dau BAC-ul la toamna. Toamna viitoare!

Bacalaureatul a continuat marti cu proba de limba materna. Peste 200 de absolventi de liceu s-au aflat in salile de examen. Nu la fel de norocosi au fost si cei 3 bacalaureanzi prinsi incercand sa copieze la proba de limba romana. Pentru ei urmatoarea sansa de obtinere a diplomei de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro