Parteneriat prelungit intre Sibiu si Ille-et-Vilaine

stiri redactie

Intalnire istorica la Muzeul Astra, la implinirea a 25 de ani de parteneriat intre judetul Sibiu si regiunea franceza Ille-et-Vilaine. Cu acest prilej a fost semnat un nou acord de cooperare, valabil pana in 2021.

La ceremonia de semnare a noului acord au luat parte invitati de marca atat din tara noastra cat si din tara partenera, Franta. In cei 25 de ani de parteneriat care s-au scurs pana acum, au avut loc schimburi de experienta extrem de fructuoase pe domenii de maxima importanta cum ar fi dezvoltarea serviciilor sociale, protectia copilului, agricultura, educatie, mediu, sanatate si dezvoltarea societatii civile. In aceste domenii judetul nostru a beneficiat de ajutor si formare profesionala pentru angajatii din sistemul public dar si din cel privat beneficiind astfel de exemple concrete de bune practici si metode inovative de lucru.

Noul acord vizeaza colaborari la fel de importante pe teme majore cum ar fi turismul, cultura, dezvoltarea rurala sau serviciile sociale. In plus se adauga egalitatea de gen, un domeniu unde ambele administratii isi propun cresterea calitatii serviciilor publice din punctul de vedere al democratiei participative si sanselor egale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Licitatia pentru constructia modulara ce ar urma sa adaposteasca sectia de Chirurgie Plastica, reluata a treia oara!

Functionarea normala a sectiei de Chirurgie Plastica poate fi pusa in pericol din cauza licitatiilor la care nu se prezinta nimeni. Conducerea celui mai mare spital din judet a programat in cursul acestei saptamani o intalnire de urgenta cu specialisti in constructii modulare care sa ii ajute sa conceapa licitatia […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro