Părerile cetățenilor contează! Varianta ocolitoare Sud Sibiu dezbătută la Consiliul Județean Sibiu

stiri redactie

Zeci de cetățeni au venit miercuri, 26 februarie 2020, la sediul Consiliului Județean Sibiu pentru a participa la dezbaterea publică privind unul dintre proiectele majore ale județului Sibiu și anume: Varianta ocolitoare Sud Sibiu. Acestă dezbatere face parte dintr-o practică de dialog cu cetățenii pe care Consiliul Județean Sibiu a dezvoltat-o în ultimii ani din convingerea că transparența și confruntarea de idei conduc la identificarea celor mai bune soluții.

În debutul evenimentului, președinta Daniela Cîmpean a evidențiat faptul că acest proiect rezolvă probleme majore de dezvoltare strategică, ținând cont și de impactul asupra mediului, fiind declarat proiectul numărul 2 în cadrul campaniei ”Prioritățile orașului tău” , realizată de Banca Mondială, pe primul loc situându-se noul spital județean.

A urmat apoi o prezentare a celor trei variante de traseu realizate în cadrul studiului de prefezabilitate, document aflat încă în lucru, precum și un traseu propus de ONG-ul Animal Life. Variantele au stârnit numeroase intervenții ale celor din sală, care și-au manifestat aprecierea pentru posibilitatea de a-și exprima viziunea într-un cadru organizat.

A fost o primă consultare dintr-o serie de mai multe întâlniri pe care le vom dedica acestui proiect de investiții, pe măsură ce vom face pași privind conturarea lui. Ne-am bucurat de prezența considerabilă a cetățenilor, a primarilor, a ONG-urilor, a instituțiilor avizatoare și, nu în ultimul rând, a Ministerului Transportului. Cele trei variante de traseu prezentate sunt cu rol informativ. Împreună cu consultanții vom analiza propunerile care s-au făcut și așteptăm în continuare observații și sugestii din partea sibienilor pe platforma on line Consiliul Civic Consultativ creată cu scopul de a interacționa cu societatea civilă în probleme ce privesc dezvoltarea și bunăstarea județului. Oricine poate contribui cu idei și propuneri și încurajez sibienii să se implice”, a declarat președinta Daniela Cîmpean.

Platforma Consiliul Civic Consultativ poate fi accesată de pe site-ul instituției CJ Sibiu, la rubrica Servicii on line: https://ccc.cjsibiu.ro/

Tot la Servicii on line a fost creată secțiunea Varianta ocolitoare SIBIU SUD unde pot fi găsite cele trei variante de traseu propuse de consultanții care realizează Studiul de prefezabilitate, precum și varianta înaintată de Animal Life.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Informare de presa a Grupului de Comunicare Strategica

Ministerul Sănătății a emis astăzi Ordinul ministrului Sănătății pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. Conform documentului, se instituiemăsura de carantină pentru toate persoanele asimptomatice care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro