Palatul Parlamentului din Bucureşti – gazda prezentării investiţiilor cu fonduri europene derulate de „Apă Canal” Sibiu

Hila Ovidiu

SC „Apă Canal” Sibiu s-a numărat printre principalii operatori regionali din România ce şi-au prezentat proiectele de investiţii la Forumul Naţional al Apei – Expo Apa. Găzduită între 11 şi 13 iunie a.c. de Palatul Parlamentului din Bucureşti,  a XIV-a ediţie a manifestării s-a bucurat atât de prezenţa operatorilor din domeniul alimentării cu apă şi canalizării, a furnizorilor de echipamente  cât şi a conducerii Ministerului Mediului şi a Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Serviciilor Publice.

Ministrul Mediului, doamna Rovana Plumb, a subliniat importanţa şi necesitatea realizării investiţiilor prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu ce vizează creşterea gradului de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate, în care sprijinul financiar al Uniunii Europene este unul  consistent, completat fiind de Bugetul de stat, local şi contribuţia operatorilor.  Preşedintele ANRSC, Doru Ciocan, a transmis operarorilor regionali din domeniu că instituţia sa va aviza practicarea unor preţuri şi tarife pentru acest tip de servicii, al căror cuantum trebuie să fie echitabil în raport cu cheltuielile existente, cu obligaţiile asumate de fiecare beneficiar al proiectelor cu susţinere europeană, dar şi cu gradul de suportabilitate al populaţiei.   Vizitatorilor standului „Apă Canal” Sibiu de la Palatul Parlamentului le-a fost prezentat stadiul de derulare a investiţiilor prevăzute în Proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” de care vor beneficia peste 246.000 de locuitori şi a căror valoare depăşeşte 420.000.000 lei.  „Ediţia din acest an a „Expo Apa” a oferit o imagine completă şi corectă a eforturilor pe care operatorii le fac în a asigura servicii de calitate, la standarde europene”, a subliniat din partea organizatorilor,  preşedintele Asociaţiei Române a Apei, ec. Vasile Ciomoş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Problemele lui Lindsay Lohan se tin lant

Vedeta in varsta de 25 de ani este implicata intr-un nou proces, in care i se cer despagubiri de aproximativ 16.000 de dolari. Cel care face acuzatiile este un fotograf care sustine ca, in urma cu doi ani, l-a lovit cu masina.  Saptamana trecuta, Lindsay Lohan a fost implicata intr-un […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro