Pagubita cu 5 mii de lei prin metoda „accidentul”

Hila Ovidiu

Metoda accidentul revine. Cei specializati pe astfel de inselatorii au reusit sa obtina de la o femeie suma de 5 mii de lei. Infractorii au mai avut inca doua tentative in aceeasi zi insa acestea au fost esuate.
In ciuda eforturilor politistilor de a informa populatia cu privire la modalitatile in care se pot proteja, metoda „accidentul” inca face victime. In doar cateva zile 3 sibieni au fost inselati sau la un pas de a pica in capcana hotilor specializati pe infractiuni cu aceasta metoda. Dintre cei 3 o femeie a muscat momeala si a fost pagubita cu suma de 5 mii de lei. Oamenii legii spun ca pentru a preveni victimizarea prin aceasta metoda este nevoie in primul rand de putina atentie. De cele mai multe ori infractorii aleg ca victime persoane mai in varsta ai caror copii sau rude apropiate se afla in afara tarii. Victimele sunt apelate de cele mai multe ori de pe numere de telefonie fixa, li se spune ca cineva drag a fost implicat intr-un accident de masina, ca in urma accidentului a rezultat o victima si ca pentru a o convinge pe aceasta sa nu depuna plangere la politie este nevoie de o anumita suma de bani.
Politistii le recomanda sibienilor sa manifeste prudenta in cazul in care sunt contactati telefonic si sub nici o forma sa nu dea curs solicitarii de a trimite bani. Sibienii mai trebuie sa stie ca in cazul unui accident rutier nu exista notiunea de plata a unor despagubiri decat in cazul unei hotarari judecatoresti sau daca despagubirea se face prin intermediul unei societati de asigurari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ucisa sub ochii propriului copil

Crima pasionala in apropiere de Gara Sibiu. O femeie a fost injunghiata de concubinul acesteia sub ochii propriului copil de 4 ani. Ucigajul a incercat sa fuga dar a fost prins si arestat preventiv pentru 30 de zile. Suparat ca femeia avea o alta relatie si ca avea de gand […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro