Oua vopsite traditional

Hila Ovidiu

In Joia Verde sunt vopsite si ouale. Voluntarii Crucii Rosii au inrosit oua in mod traditional alaturi de copiii ce apartin parohiei Turnisor.

Zeci de copii ce apartin Parohiei Turnisor au invatat joi sa inroseasca traditional ouale. Acestea au fost fierte la ceaun in foi de ceapa. Cei care i-au ajutat pe micuti la pregatirea oualor au fost voluntarii Crucii Rosii. In unele zone ale tarii ouale se inrosesc joia. In altele acestea sunt vopsite vinerea. In cel de-al doilea caz traditia spune ca obiceiul vopsitului oualor in culoare rosie dateaza inca de pe vremea in care a fost rastignit Mantuitorul. Legenda spune ca Maria Magdalena s-a dus la Golgota, acolo unde Iisus fusese rastignit pe cruce si plangand a ingenunchiat la picioarele Mantuitorului. Sangele Fiului lui Dumnezeu a curs peste cosul cu oua pe care il avea cu ea Magdalena si le-a inrosit. De atunci, de mii de ani, crestinii inrosesc oua in amintirea sacrificiului Mantuitorului pentru toti oamenii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A fost sfintita painea pentru Pasti

A fost sfintita painea care va fi oferita credinciosilor de Pasti. Ceremonialul religios se sarbatoreste intotdeauna in Joia Mare. Zeci de mii de paini au fost sfintite in timpul slujbei de joi dimineata. In majoritatea cazurilor bisericile au pastrat traditia veche si au folosit paine de casa. Aceasta a fost […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro