Orasul plutitor care strabate lumea. Pentru a te caza in el, platesti 10 milioane dolari

Toti locuitorii acestei comunitati au vedere la ocean, iar privelistea este alta in fiecare dimineata. Lung de 196 metri, „The World” arata ca o nava de croaziera impunatoare, dar descrierea de oras plutitor populat doar de milionari i se potriveste mai bine.

Este cea mai mare si probabil cea mai exclusivista nava rezidentiala din lume. CNN, care a facut turul vasului acosat in portul Victoria din Hong Kong, il compara cu un Titanic al secolului XXI.

„The World” a vizitat peste 1.200 de porturi si a navigat 641.000 de mile marine. Doar anul acesta s-a aventurat catre doua dintre cele mai indepartate regiuni de pe Pamant: Marea Ross din Antarctica si Melanezia din Papua Noua Guinee.

Nu, nu exista camere de inchiriat. Fiecare dintre cele 165 de apartamente de lux, cu preturi cuprinse intre 3 milioane de dolari si 15 milioane de dolari, are proprietari. Pentru a cumpara o locuinta aici, doritorul trebui sa aiba o avere de cel putin 10 milioane de dolari, iar pentru a ajunge la bord ai nevoie de o invitatie.

Lansata la apa in urma cu 15 ani, nava a fost detinuta initial de o companie hoteliera, al saselea etaj fiind rezervat pentru camere de hotel. Modelul nu a functionat, iar din 2003 s-a decis ca la bord sa nu mai urce turisti. In 2006, toate apartamentele erau vandute.

Toti locuitorii sunt actionari si au drept de vot asupra oricarei decizii luate in interiorul vasului, de la itinerariul anual la tipul de combustibil folosit si la decoratiunile de Craciun.

Oamenii care detin locuinte aici au avioane private, sunt colectionari de arta, iar aceasta nu este singura lor casa.

Probabil ca nici Oprah nu ar primi permisiunea de a urca la bord

Banii nu sunt insa singurul criteriu care trebuie intrunit pentru a fi acceptat in comunitatea „The World”.

„Nu cred ca Oprah Winfrey ar putea cumpara aici. Exista un cod de confidentialitate, nu vrem paparazzi aici. Este un refugiu, un sanctuar. Nu veti afla niciodata cine mai locuieste pe vas”, spune Lisa Spiller, director rezidential la „The World”.

In prezent, locuiesc pe nava 142 de familii, care au trecut printr-un proces foarte riguros de verificare. Identitatea lor nu este cunoscuta. Aproximativ jumatate dintre cei aflati la bord sunt nord-americani, 45 sunt europeni, iar 20 sunt sud-africani. Au profesii variate: avocati, doctori, arhitecti, antreprenori. Varsta medie este de 64 de ani.

Potrivit managerului general Sandra Mooney, cei mai multi dintre proprietarii apartamentelor petrec, in medie, aproximativ sase luni pe an in locuintele lor plutitoare.

Pe durata sederii se pot bucura de singurul teren de tenis in marime naturala de pe mare, de un centru de spa si de fitness de 650 de metri patrati si de o colectie de 12.000 de sticle de vin, printre multe altele.

Pana la finele acestui an, nava va fi vizitat Vanuatu, Insulele Solomon, Hawaii, Shanghai, Hong Kong, Canada, Alaska, Mexic si America Centrala, incheindu-si periplul in Miami.

De trei ori pe an, „The World” porneste in asa-numite „expeditii”, calatorii catre destinatii neobisnuite, la care participa si ecologisti si profesori universitari.

O piata in plina expansiune

Si alti operatori de nave de croaziera se pregatesc sa intre pe piata oraselor plutitoare de lux. Utopia, un vas rezidential de cinci stele care urmeaza sa fie lansat in 2021, este prezentat drept un viitor rival al „The World”. Costurile de constructie sunt estimate la 980 de miloane de dolari, iar cele 190 de locuinte disponibile vor avea preturi cuprinse intre 4 milioane de dolari si 36 de milioane de dolari. Pe vas vor fi insa disponibile si camere de hotel.

Preturi ceva mai accesibile va avea The Marquette, un vas de croaziera rezidential fluvial care va fi inaugurat in 2019, la bordul caruia un apartament va costa intre 310.000 de dolari si 1,9 milioane de dolari.

Reprezentantii „The World” nu sunt intimidati de competitie.

Pentru ei, vasul este o comunitate unica in care oameni cu gusturi comune, pasionati de calatorii si de cunoastere, au devenit pe parcusul a 15 ani o familie unita.

Detalii puteti obtine accesand AICI

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS