Opera lui Carl Filtsch publicata intr-un singur volum

Hila Ovidiu

Saptamana aceasta are loc la Sibiu o editie aniversara a Festivalului -Concurs de Interpretare Pianistica si Compozitie Carl Filtsch. Cu aceasta ocazie a fost lansata si o culegere a tuturor lucrarilor tanarului pianist. Ea va fi oferita cadou tuturor castigatorilor concursului. Gala laureatilor este programata pentru seara de duminica.

indexAjuns la cea de-a XX-a editie, Festivalul Concurs dedicat lui Carl Filtsch vine nu doar cu premii substantiale pentru laureati ci si cu o colectie a tuturor pieselor scrise de catre cunoscutul pianist. De culegere vor beneficia toti cei care participa in aceste zile la festivalul de la Sibiu. Concursul isi va desemna castigatorii in cursul zilei de duminica, iar seara va avea loc gala laureatilor. Carl Filtsch a venit pe lume intr-un sat din Transilvania in primavara anului 1830. In cei doar 15 ani de viata avea sa devina una dintre cele mai mari personalitati muzicale ale secolului XIX, dar si cel mai mare pianist al tarii noastre. A inceput sa studieze pianul la varsta de 3 ani sub indrumarea propriului tata, iar din 1837 s-a mutat la Viena. Debutul public si l-a facut in 1841 iar la scurt timp a urmat un turneu de la Budapesta pana la Sibiu. Un an mai tarziu devenea elevul preferat al lui Chopin. Succesul lui a fost curmat de o boala necrutatoare la acea vreme: tuberculoza. Tanarul pianist s-a stins din viata in 1845, la numai 15 ani, in Venetia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nu dati bani oricui!!!

De cateva saptamanai bune politistii se chinuie sa puna mana pe cei care au inselat mai multi sibieni prin metoda accidentul. Oamenii legii spun insa ca cel mai bine este sa fie prevenite astfel de situatii. Asa ca, indiferent cine v-ar suna si ce motive v-ar invoca, daca va cere […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro