„Olimpic” la talharii

Hila Ovidiu

Are 13 ani si este olimpic! Nu la vreo materie, nu la vreun sport  ci, la furturi si talharii. Ultima sa isprava a fost duminica diminineata cand a smuls lantul de aur de la gatul unei femei. Speriata batrana a sunat la politie.

Duminica seara, o femeie in varsta de 72 de ani, a sesizat Politia cu privire la faptul ca in timp ce se deplasa pe bulevardul Vasile Milea din municipiul Sibiu, un tanar i-a smuls de la gat o cruciulita si un medalion din aur. In urma investigatiilor efectuate si a descrierii autorului, a fost identificat un minor in varsta de 13 ani, domiciliat in municipiul Sibiu, suspect de savarsirea acestei infractiuni.  Bunurile sustrase au fost gasite asupra minorului, fiind restituite partii vatamate. Politistii spun ca in aceasta perioada, asistam la o adevarata escaladare galopanta a faptelor antisociale de o asemenea gravitate. Majoritatea faptelor de acest gen, au fost realizate prin amenintare, printr-o violenta psihica, in schimb, tot mai multe infractiuni de talharie se caracterizeaza printr-un mod de operare deosebit si folosirea unor mijloace care prezinta un grad de pericol ridicat, cum ar fi armele de foc, substantele toxice si cele lacrimogene. S-au inregistrat si talharii, comise de 5-7 autori, constituiti in grup, care s-au deplasat cu autoturisme, marci straine, folosind numere de inmatriculare false, la sediul unor depozite ale societatilor comerciale, unde au patruns prin amenintarea paznicilor cu arme de foc, sabii, cutite, pistoale cu gaze iritant – lacrimogene, dupa care au sustras aparatura electronica si alte bunuri de valoare, disparand cu rapiditate. La momentul actual, Romania se gaseste intr-un proces continuu de adaptare a legislatiei la cerintele Uniunii Europene, iar una dintre acestea ar fi combaterea fenomenului infractionalitatii. Se incearca crearea unui nou orizont in cadrul societatii romanesti bazat pe incredere si un castig corect prin munca. Infractiunea de talharie reprezinta exact opusul acestei idei si de aceea abordarea ei intr-o forma ampla ar putea oferi un climat favorabil informarii tuturor cetatenilor cu privire la periculozitatea savarsirii acestei fapte penale si a consecintelor ei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiile de vegetatie, o problema spinoasa!

De mai bine de 2 saptamani pompierii lupta cu incendiile de vegetatie, in tot judetul. Mai grav este faptul ca nesupravegheate, acestea pot fi periculoase. Reprezentantii ISU, anunta amenzi mari pentru cei care provoaca astfel de incendii. Pompierii militari sibieni au avut parte de un weekend cat se poate de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro