Olimpiada Mestesugurilor Traditionale in cea de-a doua zi

Hila Ovidiu

Zeci de copii din judetul Sibiu se intrec in aceste zile in mestesuguri traditionale in cadrul fazei judetene a Olimpiadei mestesuguri Artistice Traditionale. Daca marti cei mici s-au intrecut in pictat icoane pe lemn si sticla, miercuti a fost randul celor care stiu sa toarca, sa teasa la razboi sau sa insire margelute. Ultima zi a competitiei va fi joi 5 aprilie.

Elevii scolilor populare de arte din judet se intrec in aceste zile in dibacie, talent si actiune creatoare in domeniul mestesugurilor traditionale. Miercuri a fost cea de-a doua zi in care la Sibiu se desfasoara etapa judeteana a Olimpiadei Mestesugurilor Artistice Traditionale Copiii au aratat cu aceasta ocazie ca se pricep de minune la cusut, insirat margele, tesut, tors lana si multe alte actiuni traditionale. Alaturi de mesterii care ii instruiesc tinerii invata sa pastreze traditia portului popular si se deprind cu tot ceea ce inseamna arta traditionala romaneasca. Joi va fi avea loc ultima zi de competitie din cadrul etapei judetene. In vara copii din toata tara vor veni la Sibiu sa isi arate maiestria in arta traditionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comorile Civilizatiei Traditionale, concurs in Muzeul in aer liber

Pana in data de 5 aprilie elevii de liceu si gimnaziu se pot inscrie la concursul “Comorile Civilizatiei Traditionale organizat de catre CNM Astra in Muzeul in aer liber. Sunt disponibile 36 de locuri iar organizatorii spun ca pregatesc o competitie cat se poate de interactiva. Pentru aceasta competitie au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro