Olimpiada Mestesuguri Artistice Traditionale

Hila Ovidiu

Incepe faza nationala a Olimpiadei Mestesuguri Artistice Traditionale. Editia de anul acesta intruneste la Sibiu peste 200 de adolescenti iubitori de traditie. Acestora li se adauga si un grup de tineri veniti tocmai din Bulgaria. Demonstratii mestesugaresti se vor face la Casa Artelor si in Muzeul din Dumbrava Sibiului.

Editia din acest an aduce la Sibiu nu mai putin de 200 de participanti din mai toate judetele tarii. Mai mult, pe parcursul celor patru zile vor fi prezenti si un grup de tineri din Bulgaria. Astfel., de joi pana duminica micii mestesugari cu varste intre 6 si 18 ani vor anima gospodariile taranesti din Muzeul in aer liber si vor face adevarate demonstratii de maiestrie artistica. Tinerii vor putea fi vazuti lucrand si in cadrul atelierelor mestesugaresti de la Casa Artelor. Cei care vin sa ii vada vor putea fura tainele tesutului la razboi, sculpturii in lemn, incondeiatului oualor, confectionatului podoabelor din margele, confectionatului de papusi, brodatuluil olaritului dar si pictatului icoanelor pe lemn si sticla.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Contemporary Application of Traditional European Crafts

Muzeul Astra reuseste sa obtina colaborari culturale din ce in ce mai importante. Dovada sta expozitia de masti vernisata miercuri. Vorbim despre masti cu specific romanesc realizate de catre tineri din Marea Britanie. Lucrarile au fost realizate in cadrul trainingului Contemporary Application of Traditional European Crafts. Cei cinci tineri britanici […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro