Oferta culturala pe toate gusturile

Hila Ovidiu

Oferta culturala si sportiva a Sibiului din luna cadourilor vine cu 13 evenimente menite sa faca deliciul publicului. Vorbim aici despre targuri, spectacole de teatru, manifestari stradale si concerte unul si unul.

Magia sarbatorilor de iarna tine toata luna la Sibiu. Atat cei “impamanteniti” in judet cat si turistii au ce vedea. Oferta cultural-sportiva cuprinde 13 evenimente in aceasta luna.
Targul de Craciun si-a deschis deja portile si imbie trecatorii la o plimbare prin Piata Mare. Cei care i-au trecut pragul spun ca se simt ca in Viena, unde are loc un targ similar. De altfel, faima targului nostru a trecut de ani buni granitele tarii. Luna aceasta la Sibiu are loc si “Atelierul lui Mos Craciun”. Aici micutii pot invata sa faca figurine din aluat de paine, pot face biscuiti iar in urmatoarele doua ateliere pot invata sa confectioneze decoratiuni Pixel Art si pot invata sa realizeze lumanari dupa tehnici vechi. Luna aceasta pot fi admirate si cele mai bune fotografii ale anului in cadrul Festivalului International Focus Sibiu. In 6 decembrie Biserica Evanghelica din Piata Huet va fi gazda Oratoriului de Craciun, compozitie muzicala scrisa de Bach. In aceeasi zi, indragitul cor sibian Acapella va sustine un spectacol de gala la Sala Thalia. Lor li se adauga Monica Anghel, Nico, Felicia Filip, Andrei Tudor, Radu Nechifor si George Miron. Ajuns la cea de-a treia editie, Sibiu Lights and More isi deschide portile in 11 decembrie. Ca de obicei vine cu piese de teatru, muzica live si nelipsita constructie luminoasa de pe Corso de Sibiu. Tot de vinerea viitoare isi deschide portile si cea de-a sasea editie a festivalului handmade. Pasionatii de obiecte lucrate manual pot pleca de la targ cu bijuterii, accesorii, ladite pictate, jucarii pentru cei mici, cosmetice naturale si chiar dulceturi de casa.
Filarmonica de Stat va gazdui in 13 decembrie Concertul de Craciun sustinut de catrre johann Strauss Ensemble. Noaptea dintre ani aduce pe scena Sibiului o super petrecere retro. Vor urca pe scena Corina Chiriac, Dida Dragan, Silvia Dumitrescu, Sdrian Daminescu, Adrian Romcescu, Gabriel Cotabita si sibienii de la Riff.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Abordare inovativa si pachet de resurse suport pentru stimularea participarii la educatie

S-a dat startul proiectului “STIMUL”. De acesta vor beneficia zeci de tineri care au parasit scoala de timpuriu si alte sute de scolari aflati in prag de abandon al procesului educational. Ba mai mult, pentru a merge la scoala, se vor acorda si subventii pentru o perioada de 3 luni […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro