Obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu pune in dificultate arhitectii si proiectantii

Obtinerea autorizatiilor pentru securitate la incendiu naste controverse! Prezenti la o sesiune infortmativa realizata chiar de catre cei de la ISU, participantii, arhitecti, proiectanti sau verificatori de proiecte s-au aratat nemultumiti de faptul ca anumite prevederi legislative lasa loc de interpretare si sunt aplicate diferentiat de catre inspectorii ISU.

Desi pare o procedura simpla, obtinerea autorizatiilor de securitate la incendiu da mari batai de cap mai ales in cazul cladirilor noi. Arhitectii sau proiectantii se plang de faptul ca exista viduri legislative iar inspectorii ISU aplica dupa propria intelegere legislatia in domeniu. Amplasarea de hidranti, de guri de aerisire si de ventilare sau alte cateva situatii au fost discutate joi la sediul ISU in prezenta catorva specialisti in domeniul arhitecturii sau proiectarii.

Dupa mai multe discutii in contradictoriu toti participantii au ajuns la concluzia ca dialogul este cea mai buna solutie. Asa ca s-au gasit si solutiile necesare.

Reamintim faptul ca in cazul cladirilor publice, care nu au destinatie de locuinta, obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu este obligatorie.

No Comment

Leave a Reply

*

*