Oameni cu suflet mare, in sprijinul celor mici

Hila Ovidiu

Aproape 30 de copii nevoiasi beneficiaza zilnic de o masa calda, ajutor pentru a-si face temele si mult suport moral si afectiv. Acest lucru se intampla la Centrul pentru Copii care functioneaza in incinta Bisericii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril de pe strada Stefan cel Mare. Insa preotul Gheorghe Sebu,m care se ocupa de copii, are nevoie de sprijinul sibienilor cu dare de mana, pentru a continua sa-i sprijine, la randul sau, pe cei mici.

“Bine faci, bine primesti” este motto-ul dupa care se ghideaza parintele Gheorghe Sebu, de la Biserica “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” de pe strada Stefan cel Mare. Convins de acest lucru, parintele a dechis, in urma cu cativa ani un centru de zi, unde a primit mai multi copii provenind din familii nevoiase. In fiecare zi, dupa ce termina scoala, aproape 30 de copii vin aici si primesc o masa calda, iar cativa profesori voluntari, de diferite specialitati, ii ajuta sa isi faca temele.  Dealtfel, atat ingrijitoarele, cat si bucatarul, toti sunt voluntari. Parintele si cu poreoteasa isi petrec aici intreaga zi, de dimineata pana seara, deoarece au si cativa copii care vin inainte de masa, deoarece dupa-amiaza au ore. Au adunat copii din tot orasul, impresionati de povestea fiecaruia in parte. Sunt copii mici, din clasele I-IIX, care provin din familii monoparentale, cu multi frati si o situatie materiala precara. Din cand in cand, cate o firma din Sibiu mai ofera alimente si daruri pentru copii. Zilele trecute au venit reprezentantii unui hipermarket, care au adus rechizite si dulciuri, iar cei mici au fost incantati. Multi nu aveau asa ceva acasa.Parintele Sebu ii primeste pe toti binevoitorii cu bratele deschise, deoarece copii au nevoie de tot sprijinul, si toate cele necesare, de la utilitati pana la alimente, sunt cumparate din banii parohiei si din sponsorizari. Cei care doresc sa ajute cu alimente, imbracaminte sau chiar financiar, il pot gasi pe parintele Sebu Gheorghe la sediul Asociatiai Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, de pe strada James Watt, in spatele Bisericii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Hambasan acuza

Presedintele clubului sibian CSU Vointa il acuza pe Marius Postolache, fost jucator, pentru toate ghinioanele prin care a trecut echipa in ultima perioada. Hambasan sustine ca in urma cu ceva timp a primit un mesaj prin care Postolache il santaja ca daca nu ii da toti banii pe care el […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro