O tara intreaga cinsteste memoria Regelui Mihai

Hila Ovidiu

Mii de romani aduc in aceste zile un ultim omagiu celui care a fost Mihai I Regele Romaniei. Cei care nu pot merge sa se reculeaga la catafalcul Majestatii Sale Defuncte o pot face la Catedrala Mitropolitana din Sibiu unde a fost amenajat un colt dedicat memoriei regelui.

In Capitalala, la Palatul Regal, acolo unde este depus sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale Regele Mihai, locatia s-a transformat inca de miercuri in loc de pelerinaj pentru monarhisti si nu numai. Numai in primele ore ale zilei de joi peste o mie de oameni au mers la portile palatului si au aprins candele, au lasat buchete cu flori dar au stat si la coada pentru a se reculege pret de cateva clipe la catafalcul regelui. Pentru cei care nu au ajuns sau nu vor putea sa ajunga in Bucuresti sau Curtea de Arges in Catedrala Mitropolitana din Sibiu a fost amenajat un coltisor destinat memoriei regelui. Pe o masuta impodobita cu drapelul regal a fost pusa o fotografie a fostului conducator al Romaniei pe vremea cand aceasta era Regat. De asemenea, in semn de omagiu, pentru 3 zile, toate unitatile publice si chiar cele private din intreg Sibiul au arborat incepand de joi dimineata in berna drapelul national. Trupul Neinsufletit al Majestatii Sale Regele Mihai va pleca sambata cu trenul regal spre Curtea de Arges unde ultimul monarh al Romaniei isi va gasi, alaturi de Regina Ana, odihna de veci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A crescut numarul accidentelor de munca produse in constructii!

Inspectorii de munca sunt ingrijorati de numarul mare de accidente de munca produse pe santierele de constructii. Acestia spun ca in ultimele 6 luni s-au facut peste 30 de actiuni de control si s-au aplicat 7 amenzi. Chiar si asa, in cursul acestei saptamani un barbat a ajus la spital […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro