O noua suspiciune de West Nile. Daca se confirma, va fi cel de-al cincilea caz de la Sibiu!

Hila Ovidiu

Sibiul inregistreaza inca  o suspiciune de West Nile. Victima este un barbat in varsta de 65 de ani din Ocna Sibiului. Barbatul a fost tratat de meningita la Spitalul Judetean Sibiu iar acum se afla in afara oricarui pericol. I s-au recoltat probe in vederea stabilirii prezentei virusului iar prima dintre ele a iesit pozitiva.

Virusul west Nile revine la Sibiu. reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Sibiu spun ca a fost inregistrata o noua suspiciune de imbolnavire provocata de acest virus. Pacientul a fost tratat la spitalul din Sibiu si acum este in afara oricarui pericol.

Primele teste efectuate au confirmat prezenta virusului. Cea de-a doua serie de teste urmeaza sa se efectueze in Bucuresti, la Institutul Cantacuzino.

De la inceputul sezonului si pana in prezent, la nivel national, au fost confirmate 237 de cazuri de meningite si meningo-encefalite produse de catre infectarea cu virusul West Nile. In 30 dintre cazuri pacientii au pierdut lupta cu viata.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca se asteapta ca numarul imbolnavirilor sa scada odata cu racirea vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai multa protectie pentru cei care aleg sa munceasca in strainatate

Au aparut noi modificari legislative menite sa ii protejeze pe sibienii care muncesc in strainatate. Conform acestora agentii de plasare a fortei de munca in alte tari decat cea de bastina trebuuie sa notifice ITM daca isi desfasoara activitatea in judetul nostru si de asemenea sa anunte deschiderea de noi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro