O noua clasa de invatamant profesional dual la Colegiul Indepdendenta

Hila Ovidiu

Colegiul Tehnic Independenta isi extinde oferta educationala pentru invatamantul dual cu inca o clasa. Aceasta va avea 25 de locuri si ii va pregati pe absolventii de clasa a VIII-a care opteaza pentru acest sistem de invatamant in electromecanica.

Clasa nou infiintata alaturi de o mare companiei internationala care activeaza si la Sibiu va avea 25 de locuri si ii va pregati pe cei care opteaza pentru invatamant dual la Colegiul Independenta in electromecanica. De altfel colegiul sibian este primul din tot judetul care a facut parte din proiectul pilot de reinfiintare a scolilor profesionale din Romania.

La momentul de fata la Colegiul Independenta sunt 3 specializari pentru invatamantul dual. Vorbim aici despre sculer-matriter, operator la masini cu comanda numerica si electromecanica.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Sibiu spun ca vor face tot ce le sta in putinta pentru dezvoltarea invatamantului in sistem dual.

In sistemul de invatamant dual pe langa pregatirea teoretica elevii beneficiaza si de pregatire practica. Aceasta se face la sediul firmelor partenere. In ultimul an de profesionala spre exemplu gradul de practica este de 75%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ratele romanilor cresc necontrolat!

Ziua de miercuri a adus o noua lovitura pentru romanii cu credite in moneda nationala. Indicele ROBOR la 3 luni a atins o valoare de 2,77. O valoare similara a mai fost atinsa in urma cu aproximativ 4 ani. Mijlocul saptamanii a venit cu inca o veste proasta pentru romanii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro