O firma de mezeluri din Sibiu angrenata in scandalul muncitorilor neplatiti din Germania

Învârtindu-se în jurul salariilor neplătite la Weidemark.
Sögel. Daniela Reim de la biroul pentru lucrătorii mobili din Saxonia Inferioară ridică acuzații grave împotriva unui furnizor de servicii al abatorului Weidemark din Sögel. Potrivit acestora, lucrătorii contractanți români nu au primit niciun salariu timp de două luni. Abatorul nu confirmă acest lucru.

Sögel. Daniela Reim de la biroul pentru lucrătorii mobili din Saxonia Inferioară ridică acuzații grave împotriva unui furnizor de servicii al abatorului Weidemark din Sögel. Potrivit acestora, lucrătorii contractanți români nu au primit niciun salariu timp de două luni. Abatorul nu confirmă acest lucru.

Potrivit lui Reim, muncitorii nu au primit niciun salariu de la preluarea de către noul furnizor de servicii în luna iulie. La începutul lunii iunie, Manzat GmbH a anunțat insolvabilitatea celui mai mare furnizor de servicii din abatorul de la curtea din Meppen. Au fost afectați 350 de angajați contractuali români. În săptămânile care au urmat, au urmat speculații cu privire la un loc de muncă direct la Weidemark, înainte ca în iulie să fie clar că doi subcontractanți noi ar angaja lucrătorii.

„Acesta nu este un stat”
„Pentru că salariile nu au fost primite, aproape 20 de muncitori români au părăsit Weidemark și Sögel”, ne spune Reim în discuția cu echipa publicatiei NOZ.de citata de EVENIMENT BAYERN. Unii s-au întors în țara lor de origine, alții s-au orientat dupa un nou loc de muncă în toată Germania. „Aceasta nu este o condiție. Mai ales familiile, din păcate, au de suferit în situație „, critică Reim.

De asemenea, muncitorii romani se plâng de locuința acestora din Hümmlinggemeinde. „Acum zece zile eram la Sögel și am sfătuit un lucrător angajat de subcontractor. Am fost, de asemenea, la domiciliu și am găsit un loc plin de mucegai incompatibile cu un trai decent. „Muncitorii, au prezentat managementul Weidemark aceasta situatie in neumarete randuri dar acestia nu s-au deranjat nici macar sa-si plateasca angajatii. Reim: „De asemenea, datorită evoluțiilor similare din Rheda-Wiedenbrück, am impresia că subcontractorul se înrăutățește și muncitorii sunt pur și simplu la mila arbitrării, iar foarte multi dintre ei s-au imbolnavit si nu pot fi transportati nici macar pana acasa.”.

Mesaj din partea avocatului
Ca răspuns la vizita redactiei NAZ.de, Reim a primit câteva zile mai târziu un mesaj de la avocatul furnizorului de servicii, care este disponibil pentru personalul nostru editorial. În acest caz, este interzis accesul în apartamentele închiriate de către furnizorul de servicii pentru angajați. În caz de încălcare, Reim este amenințat de o plângere penală pentru spargerea casei.

S-AU FORMAT GRUPURI DE NEGOCIERE

Markus Eicher, purtătorul de cuvânt al Tönnies Lebensmittel GmbH, a cărui fiică este Weidemark, confirmă schimbul cu Reim la compania din Sögel, din 18 septembrie. „Cu toate acestea, nu putem confirma ipoteza că salariile nu sunt plătite”, spune Eicher la cerere. În ceea ce privește condițiile de muncă și de viață ale angajaților, Weidemark este în continuă comunicare cu organele consultative și alte grupuri.

SUBIECTUL ESTE CLARIFICAT

Wigbers, directorul comunei, nu poate confirma faptul că plățile salariale sunt restante. „Cercetarea mea a arătat o imagine diferită”, spune Wigbers. Problemele care îi sunt cunoscute și Kolping-Europabüro după preluarea societății insolvabile Manzat ar fi limitate doar la calcularea drepturilor la concediu dobândite de vechiul angajator. „Acest subiect este clarificat.”

LOCUINTELE SOCIALE NU POT FI O SOLUTIE.
Nu am putut controla condiția apartamentului descris de Reim. Wigbers: „Este un apartament privat și nu o locuință închiriată de către contractant. După cum știm cu toții, nu locuim în apartamente private. ” Cu REIM, directorul comunei a fost de acord să discute problemele ridicate imediat cu antreprenorii contractului pentru a incheia cat mai curand scandalul care a afectat imaginea angajatorului german.

SURSA ARTICOLULUI: NOZ.de

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS