Numarul cazurilor de varicela, in continua crestere

Crestere alarmanta a numarului de cazuri de varicela inregistrate la Sibiu! in doar cateva luni au fost raportate aproximativ o mie de imbolnaviri. Numai in ultima luna au fost inregistrate peste 350 de cazuri.

Varicela face ravagii printre micutii sibieni. In doar cateva luni au fost inregistrate aproximativ o mie de imbolnaviri. Numarul cazurilor este triplu fata de perioada similara a anului trecut. Cea mai mare crestere a numarului de cazuri s-a inregistrat luna trecuta cand au fost raportate la Directia de Sanatate Publica 360 de diagnostice de varicela.

Numai in primele 3 luni ale anului s-au inregistrat 570 de cazuri. Spre comparatie, anul trecut, in primul trimestru, fusesera raportate 288 de imbolnaviri.

Pe grupe de varsta cele mai multe cazuri s-au inregistrat la copii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani. Vorbim despre un numar de aproape 300 de imbolnaviri, numar asemanator cu cel inregistrat si in 2017.

Pentru a evita raspandirea bolii medicii le recomanda parintilor sa ii tina pe cei mici acasa inca de la primele simptome si sa se prezinte la cabinetul de medicina familiala pentru confirmarea diagnosticului. In cazul imbolnavirii copiii trebuie feriti de frig. Atentie!!! Este interzisa administrarea de antibiotice!

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS