Numarul cazurilor de diabet, in continua crestere

Alimentatia nesanatoasa si stressul ii imbolnavesc pe sibieni. Medicii spun ca au aparut tot mai multe cazuri de diabet. Sumele alocate pentru programul de diabet se apropie de costurile necesare tratarii pacientilor cuprinsi in programele nationale de cancer.

Pentru tratarea celor peste 17 mii de diabetici din judetul Sibiu creditele de angajament alocate au o valoare de peste 25,8 milioane de lei, bani care sa fie folositi pentru medicamente sau echipamente.

Pentru 2018 s-au alocat 23 de milioane achizitiei medicamentelor, 2,6 milioane pentru materiale sanitare si teste necesare depistarii diabetului, 87 de mii de lei pentru dozarea hemoglobinei glicozilate si aproape 31 de mii de lei pentru achizitia seturilor de consumabile destinate pompelor de insulina.

Sumele se apropie foarte mult de cele alocate pentru programul de oncologie. Spre exemplu aici numai pentru medicamente s-a alocat suma de 26 de milioane din totalul de 36 de milioane destinate programului.

Medicii trag un semnal de alarm asupra faptului ca numarul cazurilor de diabet creste de pe o zi pe alta iar sedentarismul, stressul si obezitatea reprezinta principalele cauze de imbolnavire. O schimbare in stilul de viata poate face diferenta intre un om bolnav si unul sanatos!

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS