Nu uitati de 2 la suta

Hila Ovidiu

25 mai, este ultima zi in care sibienii mai pot transfera 2 la suta din impozitul pe venit datorat statului, catre o fundatie sau asociatie. Cei care doresc sa nu se deplaseze la fisc sau la fundatia aleasa pentru completarea actelor, pot alege formularul direct pe internet, de pe sit-ul finantelor.

Pana cel tarziu la data de 25 mai 2012, sibienii pot dona suma de 2 % din impozitul pe venit pentru sponsorizarea entitatilor nonprofit. Asta doar daca  in anul 2011 au realizat venituri din salarii.  Cei interesati, trebuie sa completeze si sa depuna la fisc formularul 230.  Acest lucru pot face si cei care in 2011 au incasat venituri din activitati independente, adica cedarea folosintei bunurilor, venituri din activitati agricole sau  castiguri din transferul titlurilor de valoare. Acestia vor trebui sa depuna formularul 200.  Formularele 200 si 230 se completeaza de catre contribuabili, inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de acestea si se depun personal sau prin imputernicit legal cu semnatura olografa, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata. Obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand 2 % din impozitul pe salarii si pe venitul anual impozabil revine organului fiscal.  Nu se poate opta pentru sponsorizarea mai multor entitati nonprofit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ultimatum pentru subventii

Desi mai au la dispozitie 4 zile,  doar 50 la suta dintre proprietarii de oi din judet au facut cereri pentru subventii de la Uniunea Europeana. Reprezentantii APIA Sibiu spun ca de obicei fermierii se inghesuie in ultimele 2 zile, si stau la rand cu orele. In aceasta perioada la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro