NU EXISTĂ MEDICI CARE SĂ LUCREZE CU RT-PCR, LA VÂLCEA

stiri redactie

Va informam pe aceasta cale ca, inca de la inceputul lunii martie 2020 Consiliul Judetean Valcea si-a exprimat disponibilitatea de a achizitiona un aparat de tip Real Time PCR (Polymerase Chain Reaction), aparat ce realizeaza testarea moleculara pentru noul Coronavirus.

          La acest moment, in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea nu exista medici instruiti pentru a efectua testari de biologie moleculara si nici circuite functionale pentru instalarea acestui tip de analizor.

          Personal medical cu pregatire pentru a efectua testari de biologie moleculara se gaseste in spitalele cu specific de boli infectioase si in unele Directii de Sanatate Publica judetene.

          La acest moment depunem toate eforturile impreuna cu  Directia de Sanatate Publica Valcea pentru rezolvarea acestei situatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Casa Artelor, un nou hub cultural

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, vine cu o veste bună: proiectul pentru restaurarea și revitalizarea Casei Artelor a fost declarat admis în urma finalizării etapei de verificare tehnico-financiare în cadrul apelului „Restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice” al programului RO-CULTURA, situându-se pe locul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro