Nu dati bani necunoscutilor, indiferent de motivul invocat de acesta!

Nu va lasat pacaliti de catre necunoscutii care va suna si va spun ca o ruda apropiata a dumneavoastra a facut accident sau are nevoie urgenta de bani! Asa suna cea mai importanta recomandare data de politistii sibieni tuturor varstnicilor! Avertismentul vine dupa ce, in cursul acestei saptamani, oamenii legii au reusit sa destructureze o grupare infractionala specializata tocmai pe acest tip de inselaciuni. Metoda folosita de catre hoti poarta generic denumirea de “acciedentul”.

In ultimii ani numarul oamenilor pagubiti in judetul nostru prin aceasta metoda de inselaciune a depasit 50. Cei mai multi au fost inselati anul trecut. Insa, in ciuda campaniilor de informare au fost inregistrate victime ale raufacatorilor si in acest an. Numai o singura grupare infractionala din judet a reusit sa pagubeasca in primele 6 luni ale anului 15 persoane. Prejudiciul este de peste 75 de mii de lei. Hotii au fost prinsi insa, sunt cu siguranta multi altii care isi vaneaza victimele in incercarea de a face rost de bani rapid si usor.

Ca sa nu cadeti prada infractorilor, este bine sa stiti ca niciun politist, procuror sau medic nu suna pentru a solicita sume de bani. Chiar si in spitalele private, platile se fac la externare!

No Comment

Leave a Reply

*

*