Note peste 5 la 75% dintre examinatii de la Evaluarea Nationala

75% dintre absolventii de gimnaziu din judetul Sibiu au trecut cu brio peste examenul de Evaluare Nationale. Au obtinut medii peste 5. 8 dintre ei au luat media maxima. La polul opus se situeaza aproximativ 600 de candidati care au obtinut medii sub 5.

Marti la orele pranzului s-au facut publice primele rezultate ale examenului de Evaluare Nationala. Putin peste 75 la suta dintre candidati au reusit sa obtina medii peste 5 la romana, matematica si, acolo unde a fost cazul, limba materna. Cifrele sunt insa in usoara scadere comparativ cu rezultatele de anul trecut. Restul de 25 la suta dintre candidati au obtinut medii sub 5 insa nu trebuie sa isi faca griji. Acestia pot obtine inclusiv locuri in licee nu doar in scoli profesionale. Cert este ca nimeni nu ramane in afara sistemului de invatamant!

Cap de afis pentru acest examen sunt 8 elevi care au reusit sa obtina media 10. Judetul nostru este pe locul 21 in ceea ce priveste numarul copiilor notati cu media maxima.

6 dintre elevii de 10 provin de la Colegiul Lazar, unul de la Scoala Nicolae Iorga si un altul din Liceul Teoretic Constantin Noica.

La polul opus se situeaza 13 scoli din tot judetul unde niciun elev nu a reusit sa obtina media 5.  Este vorba despre Scoala 11 din Sibiu la care se adauga scolile din Chirpar, Dobarca, Daia, Hoghilag, Ighisu Nou, Laslea, Malancrav, Merghindeal, Rosia si Valchid.

Cei nemultumiti de notele primite au putut depune contestatie marti intre orele 14.00 si 20.00.  Rezultatele finale, de dupa rezolvarea contestatiilor vor fi facute publice in data de 29 iunie.

Rezultatele de la Evaluarea Nationala reprezinta un procent de 80% din media finala in functie de care elevii vor fi repartizati la scoli profesionale si licee. Restul de 20 la suta reprezinta media celor 4 ani de gimnaziu.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS