Noi prevederi pentru beneficiarii de Grupa I si conditii speciale de munca

Veste buna pentru pensionari si pentru cei care urmeaza sa iasa la pensie! S-au facut modificari legislative! Recalcularile pentru grupa I de munca se fac incepand din octombrie.

De recalculari beneficiaza doar cei care au lucrat in fosta Grupa I de munca respectiv actuala cauza de conditii speciale. Vorbim aici de exemplu despre aviatori sau personal artistic. Modificarile legislative vizeaza pe de-o parte persoanele care vor solicita deschiderea drepturilor de pensii incepand cu data la care intra in vigoare modificartea legislativa atat in ceea ce priveste reducerea varstei de pensionare cat si a stagiului complet de cotizare, iar pe de alta parte vizeaza categorii de pensionari cu drepturi in plata care vor beneficia de recalculari.

Modificarile legislative nu vizeaza insa si persoanele care si-au deschis drepturile de pensie anterior date de 1 ianuarie 2012 si au beneficiat de majorari ale punctajului mediu, si-au deschis drepturile de pensie dupa 1 ianuarie 2011 insa s-au incadrat in prevederile Legii 155 care vizeaza minerii din subteran si personalul din zonele I si II de radiatii dar si persoanele care si-au deschis drepturile de plata dupa data mentionata insa au realizat activitati incadrate in conditii speciale altele decat cele prevazute in legea initiala.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS