Noi alături de voi!

În contextul situației epidemiologice la nivel european generată de coronavirusul Covid-19, precum și evoluția infecțiilor pe teritoriul României se impune asigurarea unui răspuns unitar și integrat al tuturor structurilor și unităților implicate în intervenția operativă.
Din dispoziția domnului secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, începând cu data de 14.03.2020 la nivelul județului Sibiu este operaționalizat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.
Centrul este amenajat la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” sub coordonarea domnului prefect al județului Sibiu, Mircea Crețu și a domnului inspector șef al ISU Sibiu, colonel Laurențiu Cosmin Balcu.
Instituțiile cu atribuții în gestionarea epidemiilor, prin specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi, Consiliului Judetean, Serviciului de Ambulanță, Direcției de Sănătate Publică si Inspectoratului Scolar , monitorizează permanent situația la nivel județean.
De asemenea, în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției au fost operaționalizate două numere de telefon la care cetățenii județului Sibiu pot obține informații referitoare la modul de comportare în vederea prevenirii răspândirii virusului: 0269-211254 și 0269-216103.
Totodată, de la nivelul centrului, se ține permanent legătura cu persoanele pentru care s-a dispus carantinarea sau izolarea la domiciliu, iar acestora li s-a pus la dispoziție o linie telefonică dedicată în vederea comunicării și soluționării problemelor pe care le întâmpină. Reamintim tuturor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență.
Facem un apel către cetățeni, doar împreună vom reuși să depășim acestă etapă dificilă din viața nostră. Uniți suntem mai puternici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SITUAŢIE COVID 19

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). De la ultima informare transmisă […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro