Nirai Kanai si Onari-gami. Viata spirituala in Okinawa, Japonia

Hila Ovidiu

Muzeul Astra va invita sa descoperiti Okinawa. Si nu oricum ci prin intermediul unei expozitii de fotografie. Pozele sunt realizate de catre o tanara sibianca doctorand in Japonia.

muzeu

Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder” a vernisat miercuri o expozitie de fotografie dedicata prefecturii Okinawa. De realizarea fotografiilor ce compun expozitia s-a ocupat Alina Alexandra Radulescu, o tanara care actualmente este doctorand la o universitate japoneza. Fata a petrecut o destul de lunga perioada de timp in acest tinut japonez si a avut ocazia de a participa la sarbatori si momente de zi cu zi din viata japonezilor. Prima caracteristica specifica acestui tinut este cea legata de conceptul de divinitate. Aici nu cerul ci apele marilor si oceanului sunt cele care delimiteaza lumea noastra de cea de dincolo. Divinitatile nu descind din vazduh ci dintr-un spatiu situat dincolo de ape si denumit generic Nirai Kanai. Sunt o serie de sarbatori cu specific agricol destinate zeilor vizitatori. Expozitia prezinta o colectie impresionanta de fotografii realizate la festivaluri agricole si surprind ritualuri cum ar fi dansurile si rugaciunile adresate zeilor. Tot in Okinawa femeile indeplinesc un rol mai important decat cel al barbatilor. In familiile unde sunt mai multi copii, surorile sunt cele considerate ca protectoare pentru frati. De asemenea, contrar obiceiurilor occidentale, in zona femeile au obligatia de a-si intari legaturile cu familiile din care provin chiar si dupa casatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oferta generoasa pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca

Cautati un loc de munca? Acum este momentul sa va angajati. Agentii economici din judet recruteaza forta de munca in Sibiu, Medias, Avrig si Agnita. Sunt puse la bataie mai bine de 400 de posturi. Norocosii, sunt ca de obicei, cei care isi cauta un loc de munca in municipiul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro