NINSOARE şi VISCOL în ţară: Autostrada A2 Bucureşti-Feteşti şi drumuri naţionale din 4 judeţe, închise. 20 de trenuri, anulate. Şcolile din Bucureşti şi trei judeţe, ÎNCHISE luni. Zeci de localităţi fără curent electric. Ministrul Transporturilor cere închiderea tuturor drumurilor cu vizibilitate redusă

Hila Ovidiu

Autostrada A2, sectorul Bucureşti – Feteşti, drumurile naţionale DN 2, DN 2C, DN 2B, DN 22 – din judeţul Buzău, DN 5B – în Giurgiu, DN 23B, DN 2M – în Vrancea şi DN 41- în judeţul Călăraşi sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului. Cursurile în unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi vor fi suspendate luni din cauza vremii.Ministerul Educaţiei a anunţat că luni vor fi suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, în celelale judeţe afectate de ninsori şi viscol urmând să se analizeze, în colegiile prefecturale, dacă va fi luată o măsură similară.„Urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi inspectoratele şcolare judeţene Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi au decis, împreună cu autorităţile locale, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ pentru ziua de luni, 18 ianuarie 2016. În celelalte judeţe din ţară afectate de căderile abundente de zăpadă şi de viscol, deciziile privind susţinerea orelor de curs vor fi luate în această după-amiază, în cadrul colegiilor prefecturale”, arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă transmis duminică.Sursa citată a precizat că hotărârea privind susţinerea ori suspendarea cursurilor trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs.Anterior, oficiali din Ministerul Educaţiei au declarat, pentru MEDIAFAX, că în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţul Ilfov vor fi suspendate cursurile, luni, din cauza vremii.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a cerut Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), duminică, să fie închise toate drumurile cu vizibilitate redusă din cauza viscolului şi ninsorii, iar celor de la CFR Călători să anuleze trenuri, dacă situaţia o impune.

În Comandamentul de Iarnă de la Ministerul Transporturilor, ministrul a cerut ca pe drumurile fără vizibilitate să fie restricţionată circulaţia. De asemenea, reprezentanţilor CFR Călători le-a solicitat să verifice fiecare tren înainte de plecare, pentru a se asigura că instalaţia de climatizare funcţionează, iar dacă situaţia din teren o impune, să anuleze trenurile care ar putea avea probleme.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), din cauza ninsorii şi a viscolului, vizibilitatea pe DN 2, între Urziceni şi Buzău, este redusă sub 50 de metri, astfel că s-a dispus închiderea circulaţiei pe acest sector de drum, participanţii la trafic putând merge pe rutele alternative DN 1D Urziceni – Albeşti şi DN 1B Albeşti – Buzău, pe care se circulă în condiţii de iarnă.

Tot din cauza vizibilităţii reduse, sub 50 de metri, s-a dispus închiderea circulaţiei şi pe DN 2B, între localităţile Spătaru şi Buzău.

Începând de la ora 06.15, CNADNR şi Poliţia Rutieră au dispus închiderea circulaţiei pe Autostrada A2, între Bucureşti şi Feteşti, unde vizibilitatea era sub 25 de metri.

Închise sunt şi DN 5B, între Giurgiu şi Ghimpaţi, DN 22, între Râmnicu Sărat şi limita judeţului Brăila cu Buzău, DN 23B, între Măicăneşti şi Ciorăşti şi DN 2N, între localităţile Bogza şi Dumbrăveni, DN 2C, între Costeşti şi limita judeţului Ialomiţa cu Buzău, DN 41, între Chirnogi şi Căscioarele, DN 2B, între municipiul Buzău şi limita cu judeţului Brăila (Vizireni), DN 22, între Grădiştea şi Brăila, DN 2C, între Tovărăşia şi Amara, şi DN 2A, între Malu şi Slobozia.

De asemenea, CNADNR a anunţat că, între orele 09.00 şi 20.00, pe DN 73, între localităţile Valea Mare Pravăţ şi Fundata, circulaţia rutieră este restricţionată pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza viscolului, care reduce vizibilitatea, dar şi pentru îndepărtarea zăpezii de pe drum.

Şoferii sunt sfătuiţi să se informeze despre drumurile pe care urmează să circule, la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă – 021/9360 şi Tel Verde 0800.80.9360. De asemenea, pot fi obţinute informaţii şi de pe pagina web a CNADNR, www.cnadnr.ro, la link-ul http://213.177.10.50:6060/itn/default.asp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ninge abundent la Păltiniş. S-au suplimentat utilajele de deszăpezire! (UPDATE)

Circulaţia spre staţiunea montană Păltiniş era îngreunată duminică, în jurul prânzului, din cauza ninsorii abundente care a acoperit asfaltul cu un strat subţire de zăpadă. Peste 60 de utilaje de deszăpezire au fost scoase pe teren de societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu, care se ocupă de curăţarea drumurilor din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro