Neurochirurgia sibiana, la standarde europene

Hila Ovidiu

Sectia de Neurochirurgie a Spitalului Judetean se muta din acesta luna in casa noua. Mai mult, din acest an, la Sibiu vor putea fi facute in premiera operatii de transplant osos. Cele doua sali care compun blocul operator al sectiei sunt dotate cu aparatura de ultima gerneratie.

index

Lucrarile la Clinica de Neurochirurgie au inceput in luna martie a anului trecut iar in momentul de fata sunt realizate in proportie de 90%. Se mai lucreaza inca la blocul operator. Cele doua sali de operatie de acolo vor beneficia de un sistem de purificare a aerului care ar putea reduce la zero riscul pacientului de a contacta infectii. In luna martie cel tarziu intreaga lucrare va fi gata. Blocul operator va putea fi folosit inclusiv pentru transplant, nu numai pentru operatiile specifice. Acum se lucreaza fix la blocul operator.
In cele doua sali se vor putea face ulterior si operatii de transplant. Ce tipuri de transplant se va face vor stabili cei de la Agentia Nationala de Transplant la momentul la care vor veni sa dea acreditarile. Cel mai probabil acreditarile se vor face pana in vara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nou nascut abandonat

O mama si-a abandonat copilul abia nascut intr-o clinica privata din Sibiu. Fetita a fost gasita intr-o plasa de catre un trecator. Politistii au demarat o ancheta si incearca acum sa o identifice pe mama micutei. Femeia a lasat si un bilet langa copilas in care isi explica gestul. Femeia […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro