Nedeia de Sfantul Ilie

Hila Ovidiu

Weekendul care se apropie se anunta plin de incarcatura traditionala. In Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului in zilele de 14 si 15 iulie va avea loc Nedeia de Sfantul Ilie. Sarbatoarea aminteste de un vechi obicei pastoral in care oamenii din regiunile muntoase se intalneau, petreceau si organizau targuri.

 

Nedeia este o sarbatoare ce era pastrata cu sfintenie in zonele muntoase si se definea prin organizarea si participarea la targuri, petreceri si intalniri prestabilite cu exactitate in calendarul vietii pastorale. Intalnirea de sarbatoare va renaste in weekendul care se apropie in muzeul in aer liber prin Nedeia de Sfantul Ilie. De pe lista evenimentelor din perioada 14-15 iulie nu vor lipsi muzica populara traditionala, demonstratiile mestesugaresti si evident atelierele de gastronomie. Evenimentele nu se vor incheia insa aici. Vor avea loc vernisaje de monumente si ghidaje tematice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Studenti de elita, premiati

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu si-a premiat cei mai buni elevi. Sefii de promotie 2012, de la toate programele de studiu de licenta si master, au fost recompensati cu diplome de merit. Festivitatea de premiere a avut loc la sediul Facultatii de Jurnalistica, in prezenta conducerii Universitatii. Cei mai merituosi studenti […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro