NATO la Sibiu

Hila Ovidiu

Alerta de gradul 0  la Sibiu. Orasul nostru va gazdui la finele saptamanii intrunirea comitetului militar NATO. Aceasta este prima intalnire de gen care se desfasoara in Romania si prima in care sefii apararii se3 intalnesc in acest format.

Membrii celui mai inalt for de decizie militara al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord isi dau intalnire in acest weekend la Sibiu. Vor fi prezenti reprezentanti ai NATO din toate cele 28 de tari componente. Acestia vor veni pe meleagurile noastre pentru a discuta despre operatiunile Aliantei aflate in desfasurare dar si despre aspectele cheie aflate pe agenda Organizatiei. Nu vor lipsi de pe ordinea de zi nici subiecte fierbinti ale momentului cum sunt mediul general de securitate, operatiunile aflate in desfasurare in Balcanii de Vest si Afganistan sau participarea tarii noastre la misiunile aflate sub comandament NATO si transformarea Armatei Romane. Aceasta este prima reuniune de grad inalt ce are loc in tara noastra.   La intalnirile de la Sibiu vor lua parte presedintele Comitetului Militar al NATO, comandantul Comandamentului Suprem Aliat din Europa, seful Comandamentului Suprem Aliat pentru Transformare, comandantul Fortei Internationale de Asistenta de Securitate dar si Comandantul Colegiului de Aparare NATO de la Roma, sau ambasadorul Stephen Evans. Acestia vor avea cateva intalniri si cu reprezentantii autoritatilor locale, insa acestea se vor tine cu usile inchise.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Descinderi DIICOT la Sibiu

Procurorii DIICOT au efectuat descinderi in mai multe judete din tara, printre care si Sibiu, in vederea destructurarii  unui grup infractional organizat, constituit din 8 persoane. Acestia erau specializati in activitati de evaziune fiscala cu produse energetice, respectiv combustibili. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro