Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

Hila Ovidiu

Sarbatoare mare pentru toate bisericile crestine din tara. Vineri s-a praznuit Nasterea Sfantului Proroc Ioan Botezatorul. Ziua aceasta a fost insa una de sarbatoare si pentru tinerii care la Sibiu au absolvit Teologia. Sambata vor depune juramantul de credinta.

Bisericile Ortodoxe, Greco-Catolice si Romano Catolice au sarbatorit vineri Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul. Sarbatoarea se tine in fiecare an in data de 24 iunie. Ziua de vineri a avut totusi o insemnatate speciala pentru studentii care au absolvit cursurile Facultatii de Teologie din Sibiu. In scurt timp acestia vor putea deveni preoti. De-a lungul anului crestinii ortodocsi au sase zile in care il praznuiesc  pe cel numit si Inaintemergatorul. Acestea sunt 23 septembrie, 7 ianuarie, 24 februarie, 25 mai, 24 iunie si 29 august. Exceptand ziua de 29 august cand este post negru si se marcheaza Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, celelalte zi de sarbatoare dedicate sfantului sunt prilej de petrecere pentru aproape 2 milioane de romani care poarta numele Inaintemergatorului sau derivate ale acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sarbatoarea iei continua pana duminica

Sarbatoarea iei continua tot weekendul in Muzeul in aer liber. In zona Targului de Tara vor fi ateliere de impletit cununite, ateliere de consultanta in privinta restaurarii textilelor si targuri de ii si obiecte traditionale.   Programul de duminica din Muzeul in aer liber va incepe de la ora 10 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro