Muzica, voie buna si gratare incinse de Sfantul Ioan

Hila Ovidiu

Si sarbatoritii de Sfantul Ion au iesit din case. Zeci de familii si-au petrecut duminica ingcingand gratarele la Curmatura.

Sibienii l-au sarbatorit asa cum se cuvine pe Sfantul Ioan. Cu mic cu mare sarbatoritii au urcat in masini si au luat drumul Curmaturii pentru a incinge gratarele, mai ales acum cand carnea de porc afumata este numai buna de perpelit pe jar. Intreaga zona a fost plina de fum cu aroma de mici si carne afumata. Nu au lipsit cartofii prajiti la ceaun si licorile bahice in cazul celor care nu au fost nevoiti sa urce la volan.

La nivel national aproape 2 milioane de romani au avut duminica prilej de petrecere. Cei mai multi care poarta numele sfantului, aproape 1,4 milioane de romani, au fost botezati  Ion, Ioan, Ionica, Nelu, Onut sau Ionut. Lor li se adauga mai bine de 500 de mii de femei care poarta numele Ioana, Ionela, Ionica, Oana sau Onica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibienii si-au petrecut weekendul la Zoo Sibiu

A fost un weekend plin pentru cei de la Zoo Sibiu. aproape 3 mii de oameni le-au trecut pragul in doar doua zile scosi afara din case de vremea care aduce mai mult a primavara decat a mijloc de iarna. Aproape 3 mii de sibieni au profitat de vremea frumoasa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro