Munitie neexplodata ridicata de catre pirotehnicienii ISU

Pirotehnistii ISU au intervenit luni la Cristian pentru a distruge o bomba ramasa neexplodata cel mai probabil din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Munitia cu o greutate de 150 de kilograme a fost descoperita cu o zi in urma de catre un cetatean la groapa de gunoi a localitatii.

Duminica dupa amiza pirotehnicienii ISU au fost solicitati sa intervina in zona Cristian, la groapa de gunoi, pentru a ridica un element de munitie ramasa neexplodata. Echipajele ajunse de urgenta la fata locului au constatat ca este vorba despre o bomba de aviatie cu o greutate de 150 de kilograme. Munitia a fost descoperita intamplator de catre un localnic. In cursul zilei de luni pirotehnicienii s-au ocupat de detonarea controlata a munitiei.

Tot in cursul zilei de duminica pirotehnistii au fost solicitati sa intervina in localitatea Mag unde a fost descoperit un proiectil exploziv cu calibrul de 100 de milimetri. Elementul de munitie a fost gasit de catre un localnic intr-un sant. Despre acest articol pirotehnic se stie ca este timpul celei de-a doua conflagratii mondiale. Proiectilul a fost ridicat si transportat intr-un depozit pentru distrugerea ulterioara.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS