Munca la negru

Hila Ovidiu

31 de sibieni au avut de dat declaratii in fata inspectorilor ITM pentru ca munceau fara forme legale.  Mai grava este insa situatia pentru patronii care ii punea la munca. Acestia s-au ales cu amenzi mari iar unul dintre ei si cu dosar penal.

In luna martie 2012 s-au desfasurat, din initiativa Inspectiei Muncii, trei Campanii nationale de  identificare si combatere a muncii nedeclarata in urmatoarele domenii de activitate: fabricarea produselor de brutarie si panificatie, silvicultura si constructii. Cu acest prilej au fost controlati 49 agenti economici si au fost depistate 9 persoane care lucrau fara contract individual de munca, fapt pentru care acestea au fost sanctionate contraventional cu 9 avertismente, iar pentru angajatorul care nu le-a incheiat contracte de munca  s-a formulat propunere de cercetare penala. In cadrul  actiunii, de reducere a incidentei muncii nedeclarate, actiune la care  au participat si reprezentantii  Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu, au fost controlati 195 agenti economici si au fost depistate 22 de persoane care lucrau fara forme legale pentru 11 angajatori. Au fost aplicate 9 amenzi in valoare de 100.000 lei, 22 avertismente  si au fost formulate 2 propuneri de cercetare penala. Pentru verificarea modului in care se respecta prevederile legislatiei muncii in domeniul relatiilor de munca, in cursul lunii martie 2012 au fost efectuate 368 controale, prilej cu care au fost dispuse 2.817 masuri si au fost aplicate 858 de sanctiuni contraventionale, din care 113 amenzi in valoare de 201.100 lei si 745 avertismente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

1000 de metri patrati de teren scosi la licitatie

Se vand terenuri in cartierul Strand II.  Municipalitatea scoate la licitatie trei loturi in aceasta zona. Licitatia va avea loc in data de 9 mai. Primaria scoate la licitatie trei bucati de teren situate in cartierul Strand. Insumate,  loturile au aproximativ 1000 de metri patrati. Cei interesati vor putea depune […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro