Motoscuter cautat pe facebook

Hila Ovidiu

Dupa ce hotii i-au furat moto scuterul parcat in fata blocului, un tanar din Sibiu s-a hotarat sa nu stea cu mainile in san. El a  inceaput propria lui investigatie in acest caz. A depus o plangere la politie dar, a postat si  un anunt cu fotografii pe o retea de socializare. Desi a trecut o luna si primele semnale nu sunt pozitive, George nu si-a pierdut speranta pentru ca tot in acest mod si-a gasit catelusa pierduta anul trecut.

George este un tanar pasionat de depanarea calculatoarelor iar cu ajutorul scuterului se deplasa de la un client la altul. Mopedul il folosea  si pentru iesirile in aer liber alaturi de catelusa Dolly. Furtul s-a intamplat acum o luna cand in plina zi scuterul a disparut din locul unde a fost parcat. El a folosit propria pagina de Facebook unde cere ajutorul prietenilor virtuali, nu putini la numar.Pentru a fi sigur ca scuterul nu va fi vandut si dezmembrat, tanarul a descris si cateva semne particulare ale mopedului si seriile de fabricatie. George e convins ca retelele de socializare pot fi folosite si pentru a da de urma hotiilor. Acum mai bine de un an a reusit sa o gaseasca pe Dolly care a disparut dintr-un parc. A folosit acesta metoda de raspandire a anuntului si nu a durat mult pana a primit o veste buna. Politistii spun ca in acesta vara furturile de mopede au fost putine fata de alti ani si in toate cazurile acestea au fost furate in plina zi. Totodata ii sfatuiesc pe proprietarii unor astfel de vehicule sa le asigure mai bine. Chiar daca George nu isi va recupera scuterul furat, acesta recunoaste ca nu e o paguba prea mare. Dar ceea ce a vrut el sa demonstreze prin publicarea anuntului pe internet e ca ne putem ajuta si singuri in multe cazuri, nu e nevoie sa asteptam tot timpul ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiu in Valea Frumoasei

De mai bine de 24 de ore, pompierii lupta cu flacarile si incearca sa stinga un incendiu izbucnit in Muntii Cindrel.  Focul s-a extins la o plantatie de brazi, in zona Valea Frumoasei. Reprezentantii Isu Sibiu spun ca incendiul a izbucnit miercuri dimineata si de la ora la ora se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro