Mort la spital

Hila Ovidiu

Durere fara margini intr-o familie din orasul Agnita. Mezinul familei Barsan, de 24 de ani,  a ajuns la spitalul din Sibiu dupa ce s-a taiat la mana dreapta in timp ce schimba o fereastra. Parintii au sperat ca totul se va termina cu bine dar dupa ce baitul a intrat in operatie, au aparut complicatii si tanarul a intrat in coma. Dupa trei saptamani, baiatul s-a stins.

Un gol imens in suflet si o durere fara margini. Cu asta au ramas doi parinti din Agnita, al caror copil a murit, cu zile, spun ei, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Baiatul a ajuns la spital in urma cu trei saptamani, dupa ce s-a taiat la mana dreapta in timp ce schimba o fereastra. Tanarul a fost operat, insa, dupa operatie, nu si-a mai revenit din coma, iar dupa trei saptamani a murit. Domnul Nicolae Barsan, tatal tanarului nu poate sa creda ca s-a intamplat o asemenea tragedie. Povesteste cum, dupa ce s-a in geam,  deasupra palmei drepte la incheietura, el si copilul au mers intr-un suflet la spitalul din Agnita iar de aici cu o ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului din Sibiu. Aurel a fost dus pe sectia de chirurgie plastica si operat a doua zi, spune tatal. Din nefericire in timpul operatiei baitul a intrat in coma. Omul povesteste ca dupa operatie, un medic i-ar fi spus ca operatia a fost complicata, a durat mai mult iar la un moment dat au fost nevoiti sa-l ventileze mecanic deorece tubul de oxigen a trebuit sa fie schimbat. Famila crede ca anestezia generala prea puternica si lipsa oxigenului pentru cateva minute au dus la instalarea comei profunde in care a intrat Aurel. Domnul Nicolae a fost deja sa-si ia baiatul mort acasa, si a primit si certificatul de deces al acestuia. Cauzele decesului enuntate in certificatul  medical constataors sunt: coma, encefalopatie hipoxica, stop cardio respirator resuscitat. Medicul care l-a operat pe Aurel este in concediu si nu a put fi gasit iar doctorul anestezist nu a vrut sa ofere nici o declaratie. Purtatorul de cuvant al spitalului, in schimb, a venit joi cu o declaratie oficiala, in care sunt enuntate si cauzele care au dus la decesul baiatului. Nicolae Barsan, tatal tanarului mort,  mai are acasa o sotie bolnava cu inima si doi baieti mai mari. Fiul cel mic, Aurel era mana lui dreapta in treburile gospodaresti. Barbatul vrea sa merga mai departe si sa-si faca dreptate, va depune o plangere la directiunea spitalului din Sibiu si va astepta rezultatele anchetei. Apoi va merge si in justitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mort la spital

Durere fara margini intr-o familie din orasul Agnita. Mezinul familei Barsan, de 24 de ani, a ajuns la spitalul din Sibiu dupa ce s-a taiat la mana dreapta in timp ce schimba o fereastra. Parintii au sperat ca totul se va termina cu bine dar dupa ce baitul a intrat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro