Moneda europeana are sanse reale de prabusire

admin

Moneda euro s-ar putea deprecia cu 5% in cazul victoriei candidatei de extrema dreapta, Marine Le Pen, in alegerile prezidentiale din Franta, arata un sondaj recent.

Soarta intregii Uniuni Europene si a zonei euro ar putea depinde de alegerile prezidentiale din Franta, scrie Reuters.

Victoria asteptata a candidatului centrist, pro-UE, Emmanuel Macron ar putea fi considerata de piete un semn cu privire la regresul riscurilor politice in Europa. Pe de alta parte, daca alegerile de duminica vor fi castigate de Le Pen, va creste riscul ca a doua economie din zona euro sa abandoneze moneda unica si sa paraseasca UE.

Chiar daca Le Pen si-a temperat in ultima vreme discursul cu privire la iesirea din zona euro si din UE, in cazul in care va castiga alegerile, moneda euro s-ar putea deprecia cu 5%, potrivit unui sondaj Reuters, iar volatilitatea va creste pe pietele financiare.

Chiar daca Macron conduce detasat in sondaje (62% fata de 38%), dupa rezultatul alegerilor din SUA, cand Donald Trump a invins-o pe favorita Hillary Clinton, si dupa decizia britanicilor de iesi din UE, investitorii nu exclud producerea unei surprize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dronele vor avea din nou restrictii din partea Autoritatii Europeane pentru Siguranta Aviatiei

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Aviatiei (EASA) a propus reguli pentru operarea dronelor de mici dimensiuni, care includ obligativitatea unei tehnologii de geo-protectie care sa le impiedice sa intre in zone interzise si o lista cu ceea ce utilizatorul are sau nu voie sa faca cu ele, inclusa in ambalaj. Odata […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro