Mobilizare generala impotriva capuselor

Hila Ovidiu

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu i-a atitudine in problema capuselor. Institutia a desfasurat in ultimele saptamani o serie de actiuni care se inscriu in cadrul programului de limitarea efectelor infestatiei cu capuse, vector principal de transmitere a bolii Lyme si a encefalitei de capuse la om.

Inspectorii DSVSA au declarat razboi deschis capuselor, printr-o serie de actiuni menite sa limiteze prezenta acestor paraziti în zonele favorabile inmulţirii lor, precum si de prevenire a infestării speciilor de animale receptive. Realizarea actiunilor prevazute in programul comun stabilit la nivelul judetului Sibiu, pentru limitarea infestarii cu capuse a oamenilor si a animalelor, sunt pe agenda de lucru, cu caracter permanent, a medicilor veterinari de la Centrele Sanitar Veterinare Zonale si comunale, in colaborare cu ceilalti factori responsabili, comform masurilor stabilite la data de 21 mai la sediul D.S.V.S.A. Sibiu si in analizele saptamanale de la nivelul Institutiei Prefectului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Infractor la 16 ani

Un tanar de 16 ani din localitatea Cisnadie a ajuns pe mana politistilor dupa ce a furat gardul din sarma al unui imobil din localitate. Minorul este acum cercetat pentru furt calificat. La numai 16 ani, un tanar din Cisnadie are deja probleme serioase cu legea. Saptamana trecute el a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro