Miroase a…zacusca

Hila Ovidiu

Daca e toamna inseamna ca in majoritatea gospodariilor, zacusca sfaraie pe foc iar mirosul imbietor de tocana de legume traditionala, se simte din coltul strazii. Am dat si noi o fuga pana la piata sa vedem cum merg cumparaturile pentru umplerea pivnitelor, si ce preturi mai au legumele de sezon.

Operatiunea ,,Zacusca” este in plina desfasurare. Chiar daca seceta a distrus o parte din legumele producatorilor, iar nici banii cumparatorilor nu sunt prea multi, tot romanul asteapta iarna cu cateva borcane de zacusca in camara. Printre preparatele traditionale consumate in cantitati mari iarna se numara gogosarii, castravetii, gemul de prune si zacusca. In pietele din Sibiu, parerile comerciantilor in legatura cu vanzarile zilnice de legume sunt impartite. Unii spun ca, din cauza crizei, nu se mai inghesuie lumea la cumparaturi, iar altii sunt multumiti de banii incasati intr-o zi de stat la taraba. Se paer ca in acest an, oamenii cauta sa cumpere doar strictul necesar. In ceea ce priveste preturile legumelor, se poate spune ca sunt la fel ca anul trecut. Astfel, pentru un kilogram de gogosari, oamenii trebuie sa scoata din buzunare intre 3 si 3.5 lei, castraveti 3 lei, vinetele intre 2 si 3 lei iar rosiile intre 2.5 si 8 lei. Fie ca unii au inceput deja sa-si faca proviziile de iarna, fie ca altii mai asteapta, cu siguranta ca aceste delicatese nu vor lipsi de pe mesele sibienilor, care inca mai tin la traditie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

7 norocosi in Sibiu

Doar 7 dintre cei 155 de contestatari ai bacalaureatului de toamna au avut noroc. Acestia au obtinut nota de trecere in urma contestatiilor. La polul opus, 21 de tineri care au contestat nota primita s-au ales cu mai putine puncte in urma recorectarii. Daca ne obisnuiseram cu notele mici la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro